
Ek olarak, yemek, stres, atılan ter miktarı ve bulunduğunuz yer, ister klimayla kapalı, ister açık havada olsun, vücudun normal sıcaklığını etkiler. Aynı şekilde, erkekler ve kadınlar farklı seviyeler sunar.
Sıcaklığı ölçmek için, vücudun farklı yerlerinde bir termometre kullanılır; bu, normal bir ateşiniz olup olmadığını veya ateşinizin olup olmadığını gösterir.
Vücut ısısını ölçme yöntemi
Bu yöntemler, bir şekilde vücudun vücut sıcaklığının belirlenebilmesi için hizmet edecektir. Sıcaklık üç alanda ölçülebilir: koltuk altı, ağız ve rektum.
Rektal sıcaklık
Ağızdan veya ağızdan sıcaklık
Genellikle oldukça rahattır ve hasta kendini rahat hissetmez. Bu yöntem genellikle küçük çocuklarda uygulanmaz çünkü termometreyi ağızlarından çıkarmaya veya ellerini üzerine koymaya meyillidirler, bu cihazın işlevini yerine getirmesini engeller, ayrıca nöbet geçiren veya oksijen alan hastalarda bir maske.
Aksiller sıcaklık
Bu yöntem, dış sıcaklığa maruz kaldığından daha az doğrudur. Genellikle hastanelerde sıcaklık bu şekilde ölçülür. 38 derecenin üzerindeki ateş durumunda bu yöntem genellikle kullanılmaz.
Vücut ısısının önemi
Hastayken vücudumuzun sahip olduğu sıcaklık seviyesini bilmek önemlidir. Yapılan araştırmalara göre bir kişi sunum yaptığında ateş bir enfeksiyon veya başka bir hastalıktır. Ateş 38 derecenin üzerinde olamaz ve bu durumda yapılan şey soğuk su ile yıkanmak ve o anda vücudun sunduğu anormal sıcaklığı düşüren bir ilaç almaktır.
Doktorlar, ateşin yükseldiğinde insanların çarşaflarını kullanmalarını ve onlara sarılmalarını önermiyor. Söylenenlere karşılık gelen yukarıda belirtilen adımları takip edin, ateşin devam etmesi durumunda bir doktora gidilmeli ve ilgili kontroller yapılmalıdır.
Ateşin yükseldiğinde, ateşin ilerleyişini veya ölümünü değerlendirmek için insanlar ellerinde bir termometre bulundurmalıdır. Yaşın altındaysanız, çocuklar nöbet geçirmeye daha yatkın olduğundan, hemen çocuk doktoruna gitmelisiniz.