Quantcast

Facebook hesabı sadece birkaç tıklamayla nasıl silinir?

Telefon 3'te Facebook uygulaması

Facebook, arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim halinde kalmak için çok faydalı bir araç olabilir, ancak çoğu kişi için asıl deneyim dikkat dağıtıcı unsurlara, sürekli reklamlara, şüpheli reklam uygulamalarına ve hangi Game of Thrones karakteri olduğunuzla ilgili çok sayıda teste indirgenmiştir. Sosyal medya devini artık özellikle yararlı veya ilginç bulmuyorsanız, Facebook’u silmek oldukça kolaydır.

Ayrıca oku: İşte tüm Facebook uygulamaları ve yaptıkları!

İşlemin 90 güne kadar sürebileceğini ve tüm gönderilerinizin ve mesajlarınızın bir yedeğini indirebileceğinizi belirtmek gerekir. Elbette, bu biraz aşırıysa ve sadece kısa bir ara vermek istiyorsanız, Facebook hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakma seçeneğiniz de vardır.


Facebook hesabınızı nasıl devre dışı bırakabilirsiniz

Facebook'u silin veya hesabı devre dışı bırakın

Daha sonra karardan pişmanlık duymaktan korktuğunuz için Facebook’u silmek istemiyorsanız, bunun yerine onu devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak, tüm içeriği genel siteden kaybolacak şekilde silinmiş gibi görünmesini sağlayacaktır.

Facebook hesabınızı silmekle devre dışı bırakmak arasındaki temel fark, geri döndürülebilirliktir. Platforma geri dönmeye karar verirseniz, arkadaşlarınızı, gönderilerinizi ve resimlerinizi geri yüklemek için istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz. Diğer bir büyük fark, Messenger hesabınızın aktif kalması ve ayrı olarak devre dışı bırakılması gerekmesidir.

Facebook nasıl devre dışı bırakılır:

  1. Facebook hesabınızda oturum açın.
  2. Tıkla ok sağ üstte.
  3. Hit Ayarlar ve gizlilik.
  4. Toplamak Ayarlar.
  5. Seçiniz Facebook Bilgileriniz sol menüden.
  6. Tıklayın Devre Dışı Bırakma ve Silme.
  7. Seçiniz Aktif edilmemiş hesap, sonra Hesabı Devre Dışı Bırakmaya Devam Et.
  8. Devre dışı bırakmayı onaylamak için talimatları izleyin.

Ayrıca: Facebook’ta birisi nasıl engellenir

Profiliniz Facebook’tan hemen kaybolacak, ancak bir arkadaşınızın duvarına gönderilenler gibi bazı mesajlarınız görünmeye devam edecek. Mevcut arkadaşlarınız da adınızı arkadaş listelerinde görmeye devam edecek ve insanlar size Messenger aracılığıyla mesaj göndermek için yine de sizi arayabilir.

Hesabınızı yeniden etkinleştirmeye karar verirseniz, tek yapmanız gereken herhangi bir cihazda tekrar oturum açmaktır. Aksi takdirde, Facebook’u silmenin faydalarının çoğunu onu gerçekten silmenize gerek kalmadan alırsınız.


Facebook verilerinizin yedeğini nasıl indirebilirim?

Facebook'u silmeden önce verileri indirin

Hala Facebook’u hayatınızdan silme kararında kararlı mısınız? Yıllar boyunca platforma koyduğunuz tüm içeriği düşünmek için bir dakikanızı ayırmalısınız. Sil’e bastığınızda, tüm resimleriniz, notlarınız, durum güncellemeleriniz ve daha fazlası sonsuza kadar silinecektir. Bunun ne olduğundan emin değilseniz, Bilgileriniz sayfasından tam listeyi kontrol edebilirsiniz.

İyi haber şu ki, bunun sizi durdurmasına izin vermenize gerek yok. Facebook, tüm verilerinizin yedeğini indirmeyi kolaylaştırır. Hesabınızı devre dışı bırakma veya silme seçeneği ile aynı bölümde yer alır.

Buraya: Facebook Grubu nasıl silinir | Facebook sayfası nasıl silinir

Facebook verileri nasıl indirilir:

  1. Facebook hesabınızda oturum açın.
  2. Tıkla ok sağ üstte.
  3. Hit Ayarlar ve gizlilik.
  4. Toplamak Ayarlar.
  5. Seçiniz Facebook Bilgileriniz sol menüden.
  6. Bul Bilgilerinizi İndirin ve tıklayın görünüm.
  7. Seç tarih, veri türü, ve biçim, sonra tıklayın Dosya oluştur.
  8. Dosya hazır olduğunda, bir bildirim alacaksınız ve dosyayı indirebilirsiniz.

İşlemin ne kadar süreceği, Facebook’ta ne kadar veriye sahip olduğunuza ve ne tür verileri çıkarmaya çalıştığınıza bağlıdır. Birkaç saniyeden birkaç saate kadar sürebilir, ancak bitmiş dosyayı istediğiniz sayıda cihaza indirebilirsiniz.

Dosyayı talep ettikten birkaç gün sonra süresinin dolacağını unutmayın, bu yüzden unutmadan dosyayı indirdiğinizden emin olun. Unutursanız, yeni bir dosya oluşturmak için işlemi tekrarlamanız yeterlidir.


Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir

Facebook silme

Platforma kesinlikle sahipseniz ve Facebook’u hayatınızdan tamamen silmek istiyorsanız, süreç çok da farklı değildir. Ayrıca, basit süreç her ikisini de aynı anda halledeceğinden, Messenger’ı ayrı ayrı silmeye artık gerek yok.

Ayrıca: Facebook gizlilik ayarlarınızı nasıl güncelleyebilirsiniz?

Bilgilerinizin Facebook sunucularından silinmesinin 90 güne kadar sürebileceğini, ancak bu süre boyunca kullanıcılar tarafından erişilemeyeceğini unutmayın. Ek olarak, Pinterest, Spotify veya herhangi bir sayıdaki oyun gibi diğer hizmetlere giriş yapmak için artık Facebook hesabınızı kullanamayacaksınız.

Facebook hesabı nasıl silinir:

  1. Facebook hesabınızda oturum açın.
  2. Tıkla ok sağ üstte.
  3. Hit Ayarlar ve gizlilik.
  4. Toplamak Ayarlar.
  5. Seçiniz Facebook Bilgileriniz.
  6. Tıklayın Devre Dışı Bırakma ve Silme.
  7. Seçiniz Hesabı Kalıcı Olarak Sil, sonra Hesap Silme İşlemine Devam Et.
  8. Tıklayın Hesabı sil, girin parola, sonra tıklayın Devam et.

Fikrinizi değiştirirseniz, 30 gün içinde hesabınıza giriş yapıp seçeneğine tıklayarak işlemi iptal edebilirsiniz. Silmeyi İptal Et. Aksi takdirde bilgileriniz 90 gün içinde Facebook’tan silinecektir. Bununla birlikte, bazı bilgiler yedekleme sunucularında kalabilir ve Facebook bazı bilgileri yasal amaçlarla saklayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.