TV’de sinyal yoksa ne yapmalı? İçerik Sorunun nedeni nasıl belirlenir? Yaygın Sorunlar Yazıt ne anlama geliyor? Sinyal seviyesini ne belirler? Nasıl düzeltilir? TV’de sinyal yoksa ne yapmalı, neden antenden görünmüyor, dijital kanallar çalışmayı durdurdu – modern TV ekipmanı sahipleri genellikle bu sorularla servis merkezlerine başvuruyor. Aslında, sorunların çoğunu kendi başınıza çözmek oldukça kolaydır. Bunun nasıl yapılacağı ve […]
26 Şubat 2022 - 13:18 'de eklendi ve 396 kez görüntülendi. A+A-
İçerik
TV’de sinyal yoksa ne yapmalı, neden antenden görünmüyor, dijital kanallar çalışmayı durdurdu – modern TV ekipmanı sahipleri genellikle bu sorularla servis merkezlerine başvuruyor. Aslında, sorunların çoğunu kendi başınıza çözmek oldukça kolaydır. Bunun nasıl yapılacağı ve TV’ye zarar verilmeyeceği hakkında daha ayrıntılı olarak konuşmaya değer.
Televizyon sinyalinin olmaması, hem modern Akıllı TV sahiplerinin hem de analog model sahiplerinin karşılaştığı oldukça yaygın bir sorundur. Burada verilerin kaynağını netleştirmeniz gerekiyor . Örneğin, bir antenden veya uydu çanağından gelen bir cihazı gösterir veya kablo ağlarına bağlı olabilir. Ayrıca alıcının çalışıp çalışmadığını, kurulu ise kablonun sabit olup olmadığını netleştirmeye değer.
TV’de sinyal olmamasının yaygın nedenleri arasında birkaç tane var.
Bunlar, kullanıcının sorunun yüzeysel bir çalışmasıyla nedenlerini kendi başına tanımlayabileceği ana sorunlardır. Daha derin bir teşhise ihtiyacınız varsa, önce ekranın tam olarak yüklemeden sonra nasıl göründüğüne, hangi TV işlevlerinin mevcut olduğuna daha yakından bakmalısınız.
Bir komplekste kararlı bir televizyon sinyalinin sağlanmasıyla ilgili sorunları dikkate almak her zaman gereklidir. Tüm dış nedenler hariç tutulursa veya güvenilir bir şekilde belirlenemiyorsa, eşlik eden faktörlere çok dikkat etmeye değer. Örneğin, ekranda herhangi bir görüntünün varlığı, yazıtlar. Tüm bu bilgiler, sorunun kaynağı hakkında daha iyi bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır.
Görüntünün tamamen veya kısmen kaybolması genellikle TV’nin kendisindeki teknik sorunları gösterir . Daha doğru bir “teşhis”, kendi kendine teşhis sırasında neyin kurulabileceğine bağlı olacaktır.
Çoğu zaman, bir kullanıcı bir resmin yokluğundan bahsettiğinde, yayınlanan resim yerine görünen mavi bir arka plan anlamına gelir. Kinescope TV’den bahsediyorsak, hafızadaki kesintilerden veya bu tondan sorumlu video amplifikatörünün bozulmasından bahsedebiliriz. Plazma panelde böyle bir sorunun kaynağı sinyal işleme ünitesinin arızalanmasıdır. Birkaç tane var, sadece atölyede tam olarak hangi modülün arızalı olduğunu belirlemek mümkündür.
Bir LED TV veya LCD ekranda mavi bir ekran belirirse, sorun matristedir. Cihazın kendisinin maliyetiyle karşılaştırılabilir, tam bir değiştirmeye ihtiyacı var. Görüntünün olduğu mavi ekran – kanal numaraları, menü öğeleri, sinyal olmadığında ortaya çıkar. Sebep, anten veya kabloda ve ayrıca cihazın yanlış seçilmiş çalışma modunda olabilir.
Modern bir LCD TV’de marka veya işletim sisteminin adının yer aldığı açılış ekranı normal şekilde yüklenir ve ardından görüntü kaybolursa, kablo bağlantı alanında, tunerde bir arıza aramanız gerekir. Soketten düşen bir tel nedeniyle sinyal kaynağı ile temasın bozulmuş olması mümkündür. Görüntü kaybolacak, belki de nedeni görüntünün uzaktan kumandadan yayınlanmasının devre dışı bırakılmasında yatmaktadır . Ses normal modda yayınlanır, kanallar değiştirilir. Sadece resim olmadan çalışma modunu iptal eden düğmeye basmak kalır.
Açılmaya tepkinin tamamen olmaması, ekranın siyah rengi genellikle arızanın oldukça ciddi olduğunu gösterir. Kayda değer birkaç olası neden vardır.
Bunlar, ekrandaki görüntünün kaybolmasının sebeplerinden sadece birkaçı. Arıza ciddiyse, cihazı prize takılı bırakmamak daha iyidir, en kısa zamanda sihirbazı aramayı denemelisiniz.
Tamamen dijital bir TV sinyaline geçişle ilgili sorun, tüketicilerden birçok soruya yol açtı. TV bir kabloya bağlıysa , gelen verilerin kararsızlığı birçok faktöre bağlı olabilir. Örneğin, harici parazitin etkisiyle: arabalarda, kuşlarda ateşleme sistemleri, ortak bir ev sinyal amplifikatörünün kalitesiz. TV’nin veya alıcı kutusunun bozuk olduğunu varsaymayın. Bazen devam eden bakım çalışmaları ve hatta kötü hava koşulları nedeniyle bir sinyali yakalamak oldukça zor olabilir.
DVB-T2 üzerinden veri iletiminin kalitesindeki kaybı en aza indirmek için , bağlı olduğu kabloyu doğru şekilde konumlandırmanız gerekir. Tel ne kadar yüksekte bulunursa, sinyali o kadar fazla parazit etkiler. Ek olarak, set üstü kutusundan uzaklığı – harici bir alıcı veya yerleşik bir TV ünitesi – de önemlidir.
Dijital kanalların kaybı hava koşullarından kaynaklanıyor olabilir : kışın alım, sıcak havalarda yaz aylarında olduğundan daha iyi olacaktır. Yılın sıcak dönemlerinde ağaçlarda yoğun bitki örtüsünün bulunması, açık havada kurulu bir antenden gelen sinyali koruyabilir. Sorun uzun süre devam ederse, bir amplifikatör satın almak mantıklıdır. Antenin yanına mümkün olduğunca yakın yerleştirilir. Kanal alımı daha güvenli hale gelecektir.
Harici bir alıcı – set üstü kutu aracılığıyla bağlantı, fişin TV jakı veya alıcının kendisiyle temasındaki bir kesinti nedeniyle bozulabilir. Bu, özellikle cihazlar taşınmışsa veya taşınmışsa sıklıkla olur. En ufak bir çaba veya sarsıntı, SCART veya “lale” nin resmi yayınlamayı durdurmasına neden olacaktır. Ek olarak, kabloda bir kopma olabilir: yeni bir tane satın almaya ve çalışırken test etmeye değer.
Önemli! Hepsi olmasa da sadece bazı kanallar kaybolursa, sorun birkaç kaynaktan sinyal almakta olabilir. Set üstü kutunun manuel olarak yapılandırılması, sorunun çözülmesine yardımcı olacaktır.
Genellikle TV, açıldığında veya ekipmanın çalışması sırasında monitörde sinyal olmadığını bildirir. Modern Akıllı TV’ler, ipuçları içeren böyle bir sistem mektubu yayınlar. Örneğin, mesaj, kaybın nedeninin tam olarak nerede olduğu hakkında bilgi içerebilir: ağ kablosuyla temas yok. Bu tür bilgi ipuçları, yalnızca favori dizilerini veya uzun zamandır beklenen gişe rekorları kıran bir filmi TV’de izlemek isteyen deneyimsiz bir kullanıcı için çok yararlı olabilir.
“Sinyal yok” yazısının sürekli askıda kalması gerekmez. Bazen yayını kesiyor, sonra kayboluyor. Bu tür kısa süreli parazit genellikle araçların geçişi, rüzgar esintilerinin anteni üzerindeki etkisi ile ilişkilidir. Şebeke voltajındaki bir düşüş nedeniyle TV’yi kapatmadan önce “Sinyal yok” yazısı da görünüyor. Her durumda, kaybolma nedenleri TV’nin kendisinde değildir, ancak bunları harici bağlantı kaynaklarında aramanız gerekir.
Bir televizyon sinyalinin kalitesi, dijital formatta bile oldukça kararsız bir kavramdır. Hava koşullarından etkilenebilir: bulutluluk, rüzgar şiddeti ve diğer dış müdahaleler. TV sabah kötü gösteriyorsa ve akşama kadar sinyal almayı bıraktıysa, bu tür sorun kaynaklarının aniden ortaya çıkmadığından emin olmalısınız. Örneğin, yoğun bulutlu havada, kar yağışında TV, parazit kaybolana kadar boş bir ekran gösterebilir.
Mekanik bir bariyerin görünümü: yeni bir bina, yapı, bir televizyon sinyalini yayınlamak için ciddi bir sorun haline gelebilir. Bu durumda anteni hareket ettirerek en uygun alım noktasını bulmalısınız. DVB-T2 ile çalışan TV’lerde sinyal seviyesi 60 ile 84 dBuV arasında değişmektedir – bunlar standart değerlerdir. Görüntü ne kadar gürültülü olursa, ayarlanması o kadar zor olur. Her frekans için bu gösterge farklı olacaktır. Koaksiyel kabloların kullanılması, dış parazitlerin etkisini azaltmaya yardımcı olur.
Bazen iletim hatalarını düzeltmek için çok az şeye ihtiyaç duyulur. Örneğin, dijital kanallar bir çanak, iç veya dış antende kısmen kaybolursa, tunerin manuel ayarıyla tekrar açılabilirler. Bu şu şekilde yapılır:
Sinyalin geçici olarak kesilmesine neden olan darbe girişimi, motorlu taşıtların ateşleme sistemlerinin başlamasıyla ilişkilidir. Etkileri, geleneksel kabloyu çift ekranlı bir koaksiyel kabloyla değiştirerek veya anteni daha yükseğe taşıyarak da azaltılabilir.
Arızası cihazın kendisinin teknik arızalarıyla ilişkili olan bir TV’yi onarmak evde neredeyse imkansızdır. Tabii ki, tam teşekküllü bir atölyeye sahip bir radyo amatörü bu görevle başa çıkacaktır. Ancak hazırlıksız bir mal sahibi için cihazın kasasını kendi başına açmamak daha iyidir, çünkü parçalarındaki artık voltaj bile sağlık için çok tehlikelidir.
Tv sinyal yok diyor ne yapmalıyım
AV sinyali kaybı, zorunlu mod değişikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Uzaktan kumanda üzerinde bulunan Source veya AV/TV butonu ile hangi parametrelerin ayarlandığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Başka bir mod seçilirse standart değerlere dönmeniz gerekir. Yeni bir TV’de “Sinyal Yok” işareti, anteni bağlamanız ve kanalları ayarlamanız gerektiğini gösterir.
SAMSUNG BULAŞIK MAKİNESİ LC HATA KODU Bir gün bulaşık makine...
TV’de sinyal yoksa ne yapmalı? İçerik Sorunun nedeni n...
SAMSUNG ÇAMAŞIR MAKİNESİ – HATA KODLARI: 4E, E1, 4C, C...
Kurtlara benzeyen 15 köpek türü Pek çok insan köpeklerin doğ...
Kara Köpek: Kara Köpek Arayanlar İçin 10 Cins Diğer nedenler...
En iyi av köpekleri Bazen avcıdan daha önemlidirler. Bi...
10 büyük köpek ırkı Boyutlarına göre özel bakım gerektiren d...
ELEKTRİKSEL VE ELEKTROMANYETİK İNDÜKSİYON Teşvik etmek, bi...
Birçok endüstride eritme, ısıtma ve kaynak uygulamaları için...
İndüksiyonlu Tencere Nedir? İndüksiyonlu ocaklar giderek dah...